SKANDAL U RS-u: Zaraženi predsjednik Skupštine došao na proslavu Dana općine bez maske

U Čelincu je u ponedjeljak obilježen Dan i krsna slava općine, a za skandal na proslavi pobrinuli su se političari koji su prisustvovali događaju umjesto da budu u izolaciji, i to bez zaštitnih maski, piše portal “Istinito”, prenosi “BN”.

Predsjednik Skupštine općine Čelinac Dejan Kurtinović, koji je pozitivan na koronavirus, umjesto da bude u izolaciji, prisustvovao je obilježavanju Dana grada, na zgražavanje dijela prisutnih, pogotovo zato što je odbio da nosi masku i da održava distancu od ostalih zvanica, što se jasno vidi i na fotografijama koje su objavili Općina Čelinac i drugi.

Rezultati testa za predsjednika čelinačke Skupštine i kadra Socijalističke partije Dejana Kurtinovića bili su pozitivni nakon kontakta s direktorom Fonda za zaštitu životne sredine Srđanom Todorovićem, koji je, također, pozitivan na koronavirus.

Iako je morao da se pridržava mjera i uputstava i da bude u izolaciji, Kurtinović je ignorisao i preporuke struke, ali i upozorenja pojedinaca tokom proslave.

Zbog ovog skandala, na društvenim mrežama reagovali su i roditelji djece koja borave u banjalučkim vrtićima, jer funkciju direktora Centra za predškolsko vaspitanje obavlja supruga Dejana Kurtinovića Jelena Kurtinović, koja je, takođe, kadar Socijalističke partije.

Mnogi smatraju da su trenutna žarišta zaraze upravo stranačka okupljanja i nepoštivanje mjera političara, a tome ide u prilog i podatak da su na virus pozitivne partijske kolegice Kurtinovića i Todorovića, poput Jelene Derajić, sekretara u Ministarstvu energetike i rudarstva, kao i direktorica čelinačke “Čistoće i zelenila” Željka Jungić.

Otvara se pitanje zbog čega su pojedini političari za koje se zna da su pozitivni na koronavirus, pošteđeni mjera i preporuka nadležnih, dok su građani u istoj situaciji plaćali kazne i provodili po dvije sedmice u izolaciji kako bi zaštitili i sebe i druge.

Bahatost stranačkih kadrova i neodgovornost prema vlastitom, ali i zdravlju svojih sugrađana i dalje prolazi bez kazne.

Nakon saznanja da je Kurtinović pozitivan, i načelniku općine Čelinac Momčilu Zeljkoviću urađen je brzi test na koronavirus, koji je, također, bio pozitivan, a danas poslije podne očekuju se rezultati PCR testa.

(Istinito)

Loading..