SKRIVENA I ŠOKIRAJUĆA ISTINA: Srbi su koristili biološko oružje u Bihaću u borbama protiv 5. korpusa ARBiH!

U emisiji Istraga, a koja se emitira na jednoj od hrvatskih televizija, iznesene su šokantne informacije o proteklom ratu, odnosno o načinu ratovanja, kojeg su koristili Srbi u borbama protiv jedinica ARBiH, prvenstveno Petog korpusa ARBiH i HV-a, a u suradnji dvije srpske paradržave, potpomognute tadašnjom Jugoslavijom i JNA.

U emisji su objavljene ratne, stravične podatke o ratnoj ulozi generala Mile Mrkšića, kojeg je Haški tribunal osudio na dvadeset godina zbog zločina protiv čovječnosti.

Kao komandant srpske vojske tzv. SAO Krajine pokrenuo je operaciju kodnog imena “Mač 1”, sa ciljem trovanja civila i vojnika na području Petog korpusa Armije RBiH. Bojni otrov ubrizgavan je u hranu koja je putem šverca ubacivana u bihački džep, sa ciljem da se narod bosanske Krajine i hrabri vojnici Petog korpusa, otruju.

Učinak otrova isproban je na jednom hrvatskom zarobljeniku, a sve uz znanje predsjednika krajinske paradržave, Mile Martića.

Više o stravičnom događaju možete pogledati u video prilogu i uvjeriti se kroz kakve strahote su prolazili vojnici Petog korpusa i nesrpski civili koji su u tom periodu boravili na području Krajine.

Loading..