Slovenački Šešelj novi Dodikov lobista: Zastupat ću interese RS-a u Evropskom parlamentu

Ako budem izabran u Evropski parlament Republika Srpska će imati svoj glas i ja ću zastupati njene interese, rekao je Zmago Jelinčič, lider Slovenačke nacionalne stranke i poslanik u slovenačkom parlamentu, gostujući u emisiji “1 na 1” na ATV-u
“Ako suverenisti dobiju velik broj glasova na izborima za Evropski parlament, to je prilika i za Republiku Srpsku, jer ja ću zastupati i interese Srpske, ja se ne plašim, ja kažem i moja riječ se čuje”, kaže Jelinčič za ATV.

“Meni se Banjaluka izuzetno sviđa, lijep, čist i sređen grad, ne mogu da vidim velike razlike između Ljubljane i Banjaluke. U Banjaluci poznajem mnoge ljude, ali ne i u Sarajevu. Imam neke političke kontakte stare 20 godina, ali ništa ozbiljno.

“Ja volim srpski narod, jedini sam koji je osudio NATO bombardovanje, bio sam protiv da Slovenija prizna Kosovo, vozili smo lijekove u bolnicu u Niš”, priča Jeličič.

“Maligna tvorevina na ovim prostorima je američko Kosovo. Amerikanci su stvorili Kosovo iz mnogo razloga, jedan od njih je da se tu nalaze ogromni resursi, isto kao što je sad u Venecueli rade”, ističe on.

“Ovo nije Evropa ravnopravnih naroda. Njemačka, Francuska i Engleska vode EU i rade šta im odgovara. Brisle ima više od 30 hiljada službenika sa ogromnim platama i to meni smeta”, kaže Zmago i dodaje:

“Mislim da i Juncker smatra da je EU jedna vrsta “sprdačine” koja će ići putem SFRJ”, kazao je rigidni Slovenac.

Pitanje svih pitanja je, koliko li je Dodik platio za lobiranje ekstremnog desničara Jelinčiča, kojeg odmilja zovu “Slovenački Šešelj”!?

Loading..