SNIMCI IZ SARAJEVA OBIŠLI SVIJET: I američki mediji izvijestili o proslavi Bidenove pobjede u glavnom gradu BiH (VIDEO)

Na ulicama Sarajeva sinoć su građani u kolonama automobila, uz zastave Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, proslavili pobjedu demokratskog kandidata Joea Bidena u utrci za novog predsjednika SAD-a.

O ovoj proslavi izvjestili su i strani mediji. Američki portal “The Hill” je na svom Twitter profilu, koji prati više od četiri miliona korisnika ove društvene mreže, objavio video iz glavnog grada Bosne i Hercegovine navodeći da su se američke zastave vihorile u Bosni i Hercegovini u proslavi pobjede Joea Bidena.

Također, sinoć je sarajevska Vijećnica bila obojena bojama zastave Sjedinjenih Američkih Država u čast novoizabranog predsjednika te zemlje Joea Bidena.

Kako su naveli iz Gradske uprave Sarajeva, “Vijećnica je svijetlila u čast istinskog i dokazanog prijatelja naše zemlje, novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena”.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je čestitke i prvoj ženi potpredsjednici u američkoj historiji Kamali Harris, ali i Bosancu u Bidenovom pobjedničkom timu Elviru Klempiću.

Loading..