Srebreničani zaprepašteni: Ozbiljno upozoravamo, ovo odmah da se zaustavi

Ovih dana svjedoci smo ponovne okupacije iz Srbije i svih njenih institucija, kroz sistemski i organizirani izborni inžinjering koji se događa u Srebrenici, naveo je predsjednik izbornog štaba ”Moja Adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović.

Kako navodi, samo u oktobru ove godine nakon zaključivanja Centralnog biračkog spiska naknadno je u knjigu državljana BiH po skračenoj proceduri (za jedan dan) upisano 115 osoba koje nemaju nikave veze sa Srebrenicom, a što se dovodi u direktnu vezu sa vađenjem ličnih karata i učešćem na ovogodišnjim lokalnim izborima.

“Ova organizirana okupacija Srbije u saradnji sa organima Opštine Srebrenica i MUP-a RS odvija se pred očima međunarodne zajednice, posebno OSCE-a koji nijemo posmatraju ova dešavanja u Srebrenici. Pozivamo međunarodnu zajednicu u BiH, a posebno OSCE da se probude i aktivno uključe, te spase vladavinu prava i integritet izbornog procesa u Srebrenici. Također, pozivamo Centralnu izbornu komisiju BiH da učini isto. Ozbiljno upozoravamo, da ukoliko se ovo odmah ne zaustavi, Bošnjaci u Srebrenici neće imati nikakav razlog da svjesno učestvuju u izbornom procesu koji je izgrađen na očiglednom izbornom inžinjeringu”, naveo je Ahmetović.

Nakon ozbiljne kontaminacije izbornog procesa kroz fiktivne prijave Bošnjaka u Srbiji, krađom njihovog identiteta, državno tužiteljstvo nije preduzelo niti jednu mjeru, poručuje predsjednik izbornog štaba ”Moja Adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović.

“Ovoga puta najoziljnije upozoravamo međunardnu zajednicu i domaće institucije, da odbrana našeg prava, zakona i Srebrenice neće imati cijenu”, kazao je Ahmetović.

(N1)

Loading..