SRPSKI HITLER TUKAO SLOBU U HAGU: Milošević je u Hagu bio Jelišićev otirač!

Anonimni izvor rekao je da su bivšeg šefa Jugoslavije namjerno smjestili sa zatvorenicima kako bi ga mučili

Slobodan Milošević brutalno je ponižavan i vrijeđan dok je boravio u pritvoru Haaškog suda u Nizozemskoj. Nerijetko su ga vrijeđali ostali pritvorenici, a najgori je bio Goran Jelisić, srpski Adolf Hitler.

Kako prenosi srpski Kurir, Jelisić je psihički i fizički zlostavljao Miloševića, ali na molbu bivšeg šefa Jugoslavije, zatvorenici nisu prijavljivali to zlostavljanje. “Milošević bi samo šutio i otišao. Nije bio naviknut na takvu sredinu”, ispričao je izvor Kurira koji je i sam proveo nekoliko godina u pritvoru suda za ratne zločine.

Goran Jelisić | Author: Screenshot/Youtube

Jelisić je već 1999. godine osuđen zbog masovnih ubojstava u Brčkom te logoru Luka u blizini Brčkog. Tijekom svibnja i lipnja 1992. godine djelovao je po ovlasti policije u Brčkom, a pretpostavlja se da je bio jedan od zapovjednika logora Luka. Osuđen je za ubojstva, okrutno postupanje sa zatvorenicima, pljačku i zločine protiv čovječnosti.

Haaški sud naveo je da je Jelisić osobno ubio pet osoba u policijskoj stanici u Brčkom, sustavno je ubijao muslimanske zatočenike u autobusnom poduzeću Laser, policijskoj stanici u Brčkom te u logoru Luka. 9. svinja 1992. godine je u blizini glavnog hangara u logoru Luka, bivšem lučkom objektu, pretukao jednu zatočenicu, a zatim je ubio iz vatrenog oružja.

Uhitile su ga snage SFOR-a početkom 1998. godine, a tijekom suđenja je tražio da mu se obraćaju s Adolf. Svojim žrtvama u Brčkom predstavljao se kao srpski Adolf. Ubojstvima se ponosio i hvalisao da je ubio više od 80 ljudi.

Kurirov anonimni izvor neizravno je optužio haaški sud za mučenje zato što su Miloševića smjestili s ubojicama i kriminalcima. “Slobo se htio družiti s generalima, s ljudima koji čitaju knjige, a ne s kriminalcima krvavih ruku. Namjerno su ga smjestili s Goranom Jelisićem”, rekao je anonimni izvor.

Piše: Raif Okić/express.hr

Loading..