STEVANDIĆ OTVORENO PRIJETI VISOKOM PREDSTAVNIKU

Predsjednik Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je da će Republika Srpska prijaviti visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka Savjetu bezbjednosti UN-a jer ignoriše vehabijske i ekstremističke pokrete u BiH– Inzko već godinama ignoriše potencijalni terorizam u BiH, gdje su potencijalne mete svi građani BiH, a opet sa druge strane bavi se prijavljivanjem verbalnog delikta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika – rekao je Stevandić povodom najave Inzka da će tužiti Republiku Srpsku Savjetu bezbjednosti UN-a zbog izjava da je država.On je za današnje “Večernje novosti” rekao da je Dodik stotinu puta rekao da je Republika Srpska država, pa i svi političari u Srpskoj.

– Naša percepcija Republike Srpske je da je ona država. Mi je tako osjećamo. Znamo mi dobro kakav je ustavnopravni poredak BiH i da je to potpuno drugo pitanje – kaže Stevandić.
Prema njegovim riječima, niko iz RS-a ne očekuje da Inzko voli Republiku Srpsku i da prizna Dan Republike, a čak i kada bi došao na proslavu 9. januara, znalo bi se da je ne voli.
– To je Inzkov problem, a ne Republike Srpske – dodao je Stevandić.

Loading..