U ČETIRI OKA, BEZ SVJEDOKA: Kako je cijena pokretne bolnice uvećana za 700.000 KM?!

Nažalost kriza se koristi kao izgovor za nezakonite direktne dogovore u četiri oka, zbog navodne hitnosti, još brutalnije pljačke, a jedan od primjera je i nabavka famozne pokretne bolnice.

Ni teško vrijeme krize i pandemije ne sprečava Vladu Republike Srpske, i ministre-marionete u rukama jednog čovjeka, da sklapaju štetne Ugovore, bahato i nedomaćinski troše narodni novac u budžetu.

Možda su sad čak drskiji i bahatiji, iako je novaca sve manje, jer misle da mogu lakše otimati kada je pažnja naroda i javnosti zaokupljena pandemijom.

Nažalost kriza se koristi kao izgovor za nezakonite direktne dogovore u četiri oka, zbog navodne hitnosti, još brutalnije pljačke, a jedan od primjera je i nabavka famozne pokretne bolnice.

 

alt

Kako su javili režimski ATV i RTRS, Vlada Republike Srpske je 21.3.2020. godine donijela Odluku o nabavci pokretne bolnice, koja je navodno bila namijenjena Vijetnamu, vrijedne 3,6 miliona maraka, a nije rečeno da li je veliki posao možda dogovoren sa lažnim vijetnamskim biznismenom, koji je ranije nasamario vlast i vozikao se vladinim avionom.

alt

Niko nije dao suvislo obrazloženje sulude nabavke i bacanja novaca u krizi, da li su neki ljekari i stručnjaci dali preporuku da je pokretna bolnica neophodna za suzbijanje pandemije, jer su domaćem zdravstenom sistemu sigurno mnogo potrebnije druge stvari od pokretne bolnice kapaciteta 500 kreveta.

alt

Za samo 20 dana cijena famozne pokretne bolnice porasla je sa prvobitnih 3,6 miliona maraka na čak 4 287 880 KM, kako je objavljeno u Službenom glasniku RS od 9.4.2020. godine, da Vlada preko Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske izdvaja novac u budžetu za nabavku pokretne bolnice.

Kako je za samo 20 dana cijena bolnice povećana za 687 880 KM, sa 3,6 miliona maraka na 4 287 880 KM, i ko se dodatno „ugradio“ i omastio brkove narodnim novcima?

alt

Ovo su samo neka od pitanja na koja će morati da odgovori tzv „premijer“ Radovan Nejaki Višković, kao najodgovorniji ali ne i jedini, kad prođe vanredno stanje i položi račune narodu zbog bahatog trošenja narodnih para.

Loading..