U DODIKOVOM SNSD-u SLAVE: “Bh.Blok je lupio šamar Izetbegoviću”!

Ova odluka Bh. bloka će se, smatra Košarac, najviše odraziti na FBiH “gdje su najveći politički problemi”…

Odluka Bh. bloka da ostane u opoziciji, odnosno da stranke koje čine taj blok ne pristupe pregovorima o formiranju vlasti na nivou FBiH i države BiH, je, sudeći prema prvim reakcijama, obradovala SNSD.
Učešće šireg bloka probosanskih stranaka u vlasti na državnom nivou ograničilo bi destruktivnu politiku SNSD-a te se, s tim u vezi, moglo očekivati likovanje iz stranke Milorada Dodika.

-Odluka stranaka takozvanog Bh. bloka da ostanu u opoziciji predstavlja jednu vrstu političkog šamara Bakiru Izetbegoviću, koji je pokušavao da širokim frontom bošnjačkih struktura uđe u državni nivo vlasti – napisao je na društvenim mrežama član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

Ova odluka Bh. bloka će se, smatra Košarac, najviše odraziti na FBiH, gdje su, dodaje, najveći politički problemi.

-Mi i dalje kao izborni pobjednici iz RS-a očekujemo da FBiH izađe sa svojim prijedlogom, da kaže koje su to stranke koje će se ponuditi SNSD-u u smislu da se počnu razgovori o formiranju vlasti – napisao je Košarac.

S druge strane, snažnije poluge u vlasti SNSD-a i mogućnosti za zaustavljanje svih pozitivnih procesa u državi, prema riječima predstavnika Naše stranke na sastanku Bh. bloka, “nisu njihov problem”.

(S-B)

Loading..