UDARILI STE NA BORCA I DIVERZANTA: Veterani Odreda Policije za Specijalne namjene “Lasta” oštro reagirali zbog napada na snimatelja Al Jazeere

Udruženje veterana Odreda Policije za Specijalne Namjene “Lasta” osudilo je jučerašnji napad na reportere u Sarajevu. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

Napad na medije je i napad na sve nas. Dajemo potpunu podršku objektivnom novinarstvu. Posebno smo ogorčeni zbog napada na našeg člana Mirsada Bukvića, čovjeka koji je također demobilisani borac.

U odbranu naše Domovine se uključio kao maloljetnik, bio je diverzant. Čovjek koji je mnoge projekte brojnih udruženja veterana uradio volonterski i sa ponosom. Čestit, porodičan čovjek, koji je danas podmetnuo svoje tijelo da zaštiti kolegu i kao takav sa ponosom možemo reći da smo ponosni što je jedan od nas”, navodi se u reagovanju.

“Pogotovo kada to rade neki, nazovi, borci u alkoholiziranom stanju i neke pjevaljke. Svjesni smo da određeni dio boračke populacije živi teško i da imaju pravo tražiti svoja prava na legitiman način. Veći broj zahtjeva demonstranata je u skladu i sa našim stavovima. I dio našeg članstva živi teško ali nikome ne pada na pamet da pravi ovakve incidente i razbija automobile.

Tražimo da Tužilaštvo i istražni organi urade svoj posao i primjereno kazne aktere današnjeg incidenta jer ako to ne učine mi znamo kako ćemo zadovoljiti pravdu”, zaključuje se u saopćenju.

Loading..