Unija veterana o presudi Sakibu Mahmuljinu: Vjerovatno je kriv samo što je živ i ostao iza svoja dva brata Omera i Nagiba

Upravni odbor Jedinstvene organizacije boraca BiH “Unija veterana” oglasio se povodom izricanja nepravosnažne presude generalu Armije RBiH Sakibu Mahmuljinu.

– Nažalost, danas smo svjedoci podizanja optužnica i izricanja presuda među kojima je i general Sakib Mahmuljin. Presuda čovjeku kojeg su protjerali iz rodnog mjesta Kozarca i ubili dva brata u logoru Omarska. Vjerovatno je kriv samo što je živ i ostao iza svoja dva brata Omera i Nagiba. Bili smo i bit ćemo na strani generala Sakiba Mahmuljina, a to je na strani pravde. Nadamo se da će Apelacioni sud dokazati da državno bosanskohercegovačko pravosuđe nije u službi velikonacionalističke politike, nego da je u službi svih građana Bosne i Hercegovine – poručuju iz ove organizacije.

Konstatuju kako “živimo u vremenu u kojem se izjednačava agresor i žrtva, u kojem i nakon 26 godina poslije rata se ne priznaje genocid u Srebrenici, te stradanje civila Prijedora, Kotor Varoši…”.

– U vremenu u kojem se agresori slave kao heroji, a majke,očevi,braća,sestre,djeca ne znaju gdje su njihovi najmiliji. Ni za grob im se ne zna. Živimo u zemlji u kojoj se ne može donijeti zakon o zabrani govora mržnje, u zemlji u kojoj se mir želi postići minimiziranjem historijskih činjenica. Mir se postiže istinom koja je zasnovana na stvarnim činjenicama prošlosti od koje će imati korist i blagostanje generacije koje dolaze. Ne dajmo da laž postane istina – poručuju iz UO JOB BiH “Unija veterana”.

Izvor: SAFF

Loading..