VALJDA SE NEĆE OSTVARITI: Trumpovo predviđanje za naredna tri mjeseca UTJERUJE STRAH U KOSTI

Američki predsjednik Donald Trump poručuje kako je moguće da se situacija s korona virusom nastavi do jula ili do kasnije ove godine ukoliko ne bude na vrijeme zaustavljena.
Trump je govoreći u Bijeloj kući u prisustvu radne grupe koja se bavi pitanjem korona virusa kazao da se primijeti nelagoda širom zemlje te da je o tome razgovarao i sa svojom djecom, ali da vjeruje da SAD ima najbolje eksperte da riješe ovu situaciju. Na jedno od glavnih pitanja vezanih uz respiratore Trump je kazao da je danas poduzeo značajnu akciju.

“Dao sam dozvolu guvernerima saveznih država da sami nabave respiratore ukoliko imaju direktne kanale preko kojih ih mogu nabaviti mnogo brže nego da idemo kroz sistem vladine nabavke. Ako mogu onda neka ih nabave. Kasnije ćemo dostaviti informaciju medijima o tome koliko je Vlada kroz svoje kanale naručila respiratora, ali mogu reći da smo naručili mnogo”, kazao je Trump.

Komentarišući krizu koja se trenutno odvija na tržištu dionica u SAD-u predsjednik je kazao kako je kriza veoma ozbiljna i da će imati određenog efekta na američko tržište i situaciju.

“Mislim da idemo prema recesiji u ovom trenutku, istovremeno mislim da onda kada se završi ova situacija s virusom slijedi veoma dobar period i da ćemo se veoma brzo oporaviti”, naveo je Trump.

Trump je kazao kako zasad nema namjeru objavljivati nacionalnu karantenu ili neke druge mjere zabrana, ali da daje preporuke ljudima da se drže podalje od restorana i škola u ovo vrijeme korona virusa, on je dodao da će se razmišljati o eventualnim radikalnijim potezima u nekim manjim lokacijama ili u mjestim u kojima vlada velika kriza.

Loading..