Vasković demolirao Dodika: Ovo je kombi MUP-a RS u kojim se prisluškuju Dodikovi protivnici?

Piše: Slobodan Vasković
Na fotografiji se nalazi kombi “Volkswagen” u kojem je smještena ilegalma oprema za prisluškivanje koju zloupotrebljava MUP RS, po nalogu ministra Dragana Lukača.
Fotografija kombija za ilegalno prisluškivanje je snimljena zimus.
Kombi i oprema su u vlasništvu MUP RS. Kombi je registrovan na MUP RS, a tablice su J-19-A-079. Broj tablica bez poslednja tri borja objavio sam 20.05., Sada objavljuem kompletnu tablicu.
Najnovija oprema kupljena je prije pola godine u Izraelu, a prije nje se koristila oprema nabavljena prije nekoliko godina, o čemu sam pisao.
Sve ovo javno je potvrdio Milorad Dodik na sjednici parlamenta RS, 20.05., kada je rekao da mu Lukač donosi snimke razgovora opozicionih poslanika. Uz to, Dodik je čak prepričavao dijelove tih razgovora i tako demonstrirao da je ilegalno kriminalno prisluškivanje konstanta zločinačkog djelovanja njegovog nenarodnog, anticivilizacijskog Režima.
Dodik je u verbalnom naletu na Nebojšu Vukanovića potvrdio da je slušao poslanike opozicionog SDS-a, ali i drugih partija.
Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?
Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi.
Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.
Nosite se dođavola!”, rekao je, zimeđu ostalog, Dodik.
Dodik je jasno stavio do znanja cjelokupnoj javnosti da zajedno sa Lukačem već jako dugo učestvuje u činjenju krivičnih djela, ali i da se smatra nedodirljivim, te da ta nedjela može javno objaviti.
Ostatak osvrta Slobodana Vaskovića na kompletnu situaciju možete pročitati OVDJE
Loading..