VELIKOSRPSKI IDEOLOG SE TRESE OD STRAHA: “Biden cepa Republiku Srpsku na dva dela!”

Jedan od najistaknutijih velikosrpskih ideologa, dr. Srđa Trifković komentarisao je u jutarnjem programu Happy TV, inače odane režimu Aleksandra Vučića, saslušanja u Vanjskopolitičkom odboru Predstavničkog doma SAD na temu Balkana.

– Oni su se založili za temeljnu reviziju Dejtona, za ukidanje entiteta, za uvođenje principa ,,jedan čovek – jedan glas”, za zabranu političkog delovanja Milorada Dodika i njegovih bliskih saradnika, na osnovu tvrdnje da sarađuju sa korumpiranim ruskih oligarsima, i za dovođenje garnizona NATO u Brčko, čime bi se RS presekla na dva dela. Takođe su se založili i za finansijski i svaki drugi pritisak, ne samo na RS, već i na Srbiju, da se u ceo taj posao ne meša. Ovo je za mene, sasvim očekivana ofanziva, istih onih krugova koji se nikada nisu pomirili sa Dejtonom i koji su uvek smatrali Srpsku nelegitimnom tvorevinom – izjavio je Trifković, te dodao:

– Za strahovati je da će upravo iz Washingtona biti predstavljeno briselskoj birokratiji, Berlinu i Parizu zajedničko delovanje po pitanju revizije Dejtona i priznanja lažne države Kosovo, kao dokaz da saradnici sa obe strane Atlantika mogu ponovo da uspostave saradnju – rekao je Trifković za televiziju Happy.

Vrijedi podsjetiti da eventualno pozicioniranje američkih trupa ni formalno ni praktično ne bi značilo “presjecanje RS-a na dva dijela” jer Republika Srpska svakako nema teritorijalni kontinuitet, što se može vidjeti na običnoj političkoj karti BiH.

“Slobodna Bosna” je i ranije pisala o nezadovoljstvu Trifkovića ishodom predsjedničkih izbora u SAD te njegovim razočaranjem izborom najbližih saradnika koji je okupio novoizabrani američki predsjednik Joe Biden. Trifković je priželjkivao pobjedu Trumpa, ali nakon pobjede Bidena, Trifković je najavio da “Srbiji i Srbima predstoje teški dani”.

(SB)

Loading..