Vučić o specijalnom statusu Sandžaka: “Imate tri opštine gdje ste većina, a šta ćete sa 63 opštine u kojima su Srbi većina u BIH?”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se u današnjem obraćanju u Skupštini Srbije i na inicijativu o specijalnom statusu Sandžaka koja je ovih dana pokrenuta iz BNV-a. On je poručio je Srbima i Bošnjacima da ne moraju da brinu, jer, istakao je, u Raškoj oblasti neće biti nestabilnosti. On je u parlamentu rekao da je začuđen što u Sandžaku postoje političari koji bi da u toj oblasti izazovu neku vrstu nestabilnosti, tražeći specijalni status.

“Ne razumijem šta radite protiv svog bošnjačkog naroda, ako hoćete da kažete da ćete da tražite specijalni status, napuštanje vojske i policije…? Vi imate tri opštine u kojima ste većina, a šta ćete sa 63 opštine u kojima su Srbi većina u BIH?”, zapitao je Vučić.

“To vi pokrećete, ne mi”, ukazao je Vučić i dodao da bi ga objesili u Briselu da je on to pokrenuo.

Naveo je da tamo ćute povodom toga, kao što ćute i za Tačija, Ramu, Haradinaja koji hoće da prave “veliku Albaniju”.

On je poručio građanima Srbije da to što on ćuti i ne reaguje znači da u ovome nema velike opasnosti.

“Niti šta mogu da ugroze, niti da urade. Zato, Bošnjaci i Srbi, budite mirni i u dobru da živite u Srbiji”, rekao je Vučić i dodao da će uskoro auto put između Sjenice i Novog Pazara, kao i drugi projekti.

(saff.ba)

Loading..