VUČIĆ SRBIJU PROGLASIO VOJNOM VELESILOM: “Kada bih rekao šta smo naručili, uveli bi nam sankcije” (VIDEO)

U Srbiji je danas počela Združena taktička vježba sa bojevim gađanjem “Vek pobednika 1918-2018”, koja se održava u čast obilježavanja 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu.

Vučić je rekao da niko u regionu po snazi ne može da se poredi s Vojskom Srbije.

“Mi i Mađari smo tu negdje, a svi ostali su daleko, daleko iza. Naravno Grčka ima ogromnu vojsku, to nisu uporedive cifre, ali sve ovo drugo i prostor bivše Jugoslavije… Mi dramatično snažimo našu vojsku, ti naši koraci nisu od milje, to su koraci od sedam milja”, kazao je Vučić.

Kazao je i da je zadovoljan vježbom, da pojedine učesnike u njoj nije mogao da vidi iako nosi naočare (aludirajući na maskiranje).

-Znam da vama u plavim uniformama nije bilo baš lako, zato što ste glumili neprijatelje – rekao je kroz šalu srpski predsjednik.

Thumbnail

Kazao je i da će u narednom periodu stići “još nešto o čemu ne mogu da pričam, a što smo već platili”.

-Kada bih rekao, uveli bi nam sankcije – kazao je on.

Naveo je i da je tokom vježbe viđeno svih osam aviona Mig-29, što do sada nikada nije viđeno.

“Naši ljudi su sve ovo pripremili na takav način da naša aljtirejija “tuče” preko naših tenkova. Sve rakete su pogodile ciljeve osim dve. Odlično je sve pripremljeno. Tako su se dobro sakrili da niko od nas ovde, iako smo od njih desetak metara, nismo uspjeli da ih vidimo – rekao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija ima mnogo tenkova, po tome je velesila, ali ogroman broj od toga nije radio. Problem je, kaže, bio i sa posadama, kojih takođe nije bilo, a danas ih je oko stotinu.

-Od Rusa očekujemo da dobijemo sljedeće godine BND-ove, kao ova oklopna vozila, samo modernija – kazao je on.

Vučuć je i da je od “kineskih prijatelja” uzet i jedan broj bespilotnih letjelica koje će stići sljedeće godine, i koje služe za osmatranje. Kako kaže, to je oko 30 miliona evra, i služiće za dalje razvijanje tehnologije, i korišćenje na domaćem oružnju.

-Bespilotne letjelice su budućnost ratovanja, kako bi se smanjili ljudski gubici. Mi dramatično snažimo svoju vojsku, to su koraci od sedam milja. Danas imamo brojne vazduhoplove i lovce, imamo ih deset, a imaćemo ih 14 za nekoliko meseci – naveo je Vučić.

(S-B)