Vučić želi da mu vjerujemo: “Ne spremamo se za ratove, ali moramo imati dobro naoružanu vojsku”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sopćio je da je za novog načelnika Generalštaba Vojske Srbije (GVS) imenovao generala Milana Mojsilovića i nakon sastanka s vojnim vrhom rekao kako očekuje modernizaciju i jačanje srbijanske vojske te da ona bude čimbenik odvraćanja.

Vučić je poslije sastanka s vojnim vrhom i čelnicima ministarstva odbrane istakao da je “prihvatio zahtjev” za umirovljenje dosadašnjeg načelnika generala Ljubiše Dikovića. On je poručio da u budućnosti očekuje modernizaciju i snaženje srbijanske vojske koja bi trebala biti “čimbenik odvraćanja”. “Svoji na svome” Mi se ne spremamo za sukobe i ratove, ali moramo imati ozbiljnu i dobro naoružanu vojsku, koja će biti u stanju odgovoriti svakom potencijalnom agresoru, prenosi Radio-televizija Srbije Vučićevo obraćanje nakon sastanka s vojnim vrhom.

Vučić je rekao da se Vojsci Srbije mora osigurati “veći priliv ljudi”. “Ne moram govoriti koliko je teška pozicija Srbije zbog odnosa s Albancima, problema koje imamo oko Kosova i Metohije”, rekao je Vučić i upozorio da neki u regiji Srbe koji žive u njihovim zemljama doživljavaju kao “remetilački čimbenik”.

“Mi samo hoćemo da naši ljudi budu svoji na svome”, rekao je Vučić.

Leave a Reply