VUČIĆEVI LJUDI UHVAĆENI NA DJELU: Na čak 117 biračkih mjesta u Srbiji se ponavljaju izbori, U KUTIJAMA VIŠE LISTIĆA NEGO ŠTO JE BILO GLASAČA…

Republička izborna komisija (RIK) donijela je večeras rješenje o ponavljanju glasanja na 117 biračkih mjesta u Srbiji, s obzirom da na tim mjestima nisu mogli da se utvrde rezultati glasanja

Izbori se ponavalju, kako je rečeno na sjednici RIK-a, jer se u kutijama nalazi više glasačkih listića nego što je birača glasalo.

Član RIK-a Željka Radeta rekla je da zapisnici dostavljeni RIK-u nisu dovoljni za odlučivanje o ponavljanju glasanja na tim biračkim mjestima i zatražila “otvaranje džakova” i ponovno prebrojavanje važećih i nevažećih listića.

“Ovo nije dovoljno da se raspravlja, treba da se izvrši uvid u izborni materijal. Kako možemo bez uvida u materijal da znamo da li je ukupan broj birača tu greška, možda je greška u drugoj stavki”, navela je Radeta.

Predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević kazao je da RIK postupa isključivo u skladu sa uputstvom koji su članovi donijeli prije nekoliko mjeseci.

“U ovim situacijama, kada ne možemo da utvrdimo na osnovu zapisnika volju birača, niti ćemo da je prekrajamo, niti da preturamo po džakovima, već ćemo po uputstvu da ponovimo glasanje na tim biračkim mestima, s obzirom na to da birački odbor nije utvrdio rezultate”, zaključio je Dimitrijević.

Neka od mjesta na kojima će biti ponovljeno glasanje su pojedina birališta na Vračaru, Zemunu, Novom Beogradu, Obrenovcu, Rakovici, Čukarici, Bačkoj Topoli, Subotici, Zrenjaninu, Sečnju, Alibunaru, Beloj Crkvi, Vršcu, Požarevcu, Beočinu, Novom Sadu, Inđiji, Loznici, Šapcu, Ljuboviji, Valjevu…

Loading..