Vulinova maska za lice izazvala veliku pažnju javnosti: Kakvu poruku Bosni i Hercegovini šalje ministar odbrane Srbije?

Na zaštitnoj maski ministra Vulina bila su dva ukrštena srca sa zastavama Srbije i bh. entiteta Republika Srpska. Ispod je i poruka: “Srbija i Srpska”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, položio je danas vijenac na Spomenik Neznanom junaku na Avali povodom obilježavanja Dana oslobođenja Beograda.

Pažnju javnosti tom prilikom privukla je neobična maska ministra odbrane Srbije, Aleksandra Vulina.

Naime, na zaštitnoj maski ministra Vulina bila su dva ukrštena srca sa zastavama Srbije i bh. entiteta Republika Srpska. Ispod je i poruka: “Srbija i Srpska”.

Nakon ceremonije polaganja vijenca, uz počasni stroj Garde i intoniranje državne himne, u spomen knjigu predsjednik Srbije je upisao:

“Besmtni oslobodioci, decenije koje prolaze ne umanjuju veličinu vašeg podviga. Zahvaljujući vašoj hrabrosti i velikoj žrtvi, Beograd danas živi kao slobodan grad u našoj samostalnoj i nezavisnoj Srbiji. On je grad u kojem ljudi vide svoju i budućnost svoje dece. Današnji Beograd i Srbija pokazuju da vaša žrtva nije bila uzaludna. Junaci, večna vam slava i hvala za slobodu“.

Nakon višednevnih teških borbi pripadnici Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije pomognuti sovjetskim saveznicima oslobodili su Beograd 20. oktobra 1944. godine.

(Sl.B.)

Loading..