Žestok TV duel, Perić poručio Telgeltiji: Tvoje iskustvo je kafana, niko ne zna ko si, iza tebe stoji Milorad Dodik

U interesantnom duelu koji emitira TV1 nije manjkalo žestokih rasprava iako je tema emisije odluka Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH da provjerava ratnu prošlost svih sudija i tužilaca u BiH, koja je pokrenula lavinu reakcija.

Tako je sudija Perić poručio Tegeltiji da nema integritet te kazao da je njegova najveća greška što ga je ikada izabrao.

– Tvoje iskustvo je kafana i harmonika. Gdje su tvoji rezultati. Niko u Banjoj Luci ne zna ko si. Vodio si proces protiv Milorada Dodika i propao je. Pogledaj moju i svoju biografiju, mene zna svako i ne možeš se porediti sa mojim iskustvom i uzalud me pokušavaš diskreditovati sa svojom pričom. Od svega ste u VSTV-u napravili problem, od izbora sudija, suda u Čitluku, bavite se Mektićem, obnovili ste svoje mandate u VSTV-u. Ružica, Jadranka, svi obnovili mandate, to su sve tvoji ljudi. Sad se zna da ćeš i ti obnoviti svoj mandat. Tvoje iskustvo je kafana i harmonika – kazao je Perić Tegeltiji.

Na to je Tegeltija kazao “kako vas nije sramota“.

– Ja sam samo kao student svirao po kafanama, a vi ste jedan klasični spekulant – kazao je Tegeltija.

Perić mu je onda kazao da Tegeltija ruši ugled VSTV-a.

– Tri auta članovi VSTV-a vode u Banju Luku sa svojim ženama, to ljudi pričaju. Nebitno to, zna se da politika stoji neka iza tebe. Dodik s jedne strane ruši pravosudne institucije, a s druge strane podržava tebe. Politika zapošljava članove vaše porodice – kazao je Perić.

Izvor: Faktor

Loading..