Zlatni ljiljan ARBiH Željko Komšić je jedini političar koji je posjetio borce ispred zgrade Vlade FBiH

Oko pedeset demobilisanih boraca sa područja Tuzlanskog kantona i okolnih mjesta je protestvovalo, a i danas protestuju ispred zgrade Vlade FBiH.

Bolesni, iscrpljeni, gladni i iznevjereni dane provode ispred Vlade FBiH tražeći minimum prava, borački dodatak za nezaposlene i zdravstvenu zaštitu, te registar stvarnih pripadnika Armije RBiH.

Demobilisanim borcima su pomagali i danas pomažu lokalni stanovnici, ali i stanovnici glavnog grada Bosne i Hercegovine, koji svakodnevno odvoje dio vremena kako bi im pružili podršku, obezbijedili hranu i piće, cigarete i sve što im je potrebno.

Kako saznaje naš portal, borce je posjetio i Željko Komšić, zlatni ljiljan Armije Republike Bosne i Hercegovine i pripadnik 101. brdske brigade.

Posjeta je bila strogo tajna, da se u javnosti ne bi protumačila i prikazala u pogrešne svrhe.

Naš izvor, koji želi ostati anoniman, o detaljima posjete nije upućen, ali konstatuje da posjeta nije bila političkog karaktera, već isključivo posjeta jednog saborca svojim saborcima, te da je ponovo pokazao ljudskost, sojećaj i razumijevanje, koji ga prate sve ove godine.

Željko

Borci su Zlatnog ljiljana dočekali sa oduševljenjem i duboko mu zahvalili na svemu što je do sada učinio za njih i što će u budućnosti učiniti.

Nikada ne smijemo zaboraviti one koji su stvarali ovu zemlju, koji su kosti svojih najmilijih dali za nju, koji su svoje zdravlje uništili da bi mi imali svoju budućnost i zato ih poštujmo, cijenimo i pomozimo im kako god možemo.

Leave a Reply