Zvizdić odbrusio Dodiku: Granica na Drini će ostati do Sudnjeg dana

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić komentarisao je “prekrajanje granica”, o kojima je ponovo govorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te poručio kako će granica između BiH i Srbije biti dok je “svijeta i vijeka”

Možda je Dodik crtao granice gdje će biti 4G plus mreža. Pretpostavljam da je to, jer granica na Drini je granica između države Bosne i Hercegovine i države Srbije. Ona je tu stoljećima i ostat će do Sudnjeg dana. Dok bude svijeta i vijeka, ta granica će biti granica između dvije prijateljske, komšijske, susjedne države“, istakao je Zvidzić te dodao:

“Svaka radikalna izjava, ili izjava koja na bilo koji način problematizira suverenitet i teritorijalni integritet BiH, je svakako da ne stvara pozitivnu atmosferu. Dakle, to je svima nama jasno – da je BiH suverena, nezavisna, samostalna država, da želimo da gradimo dobrosusjedske odnose sa prije svega našim sujedima – Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom, ali na bazi međusobnog uvažavanja i reciprociteta. Ja pozivam naše susjede da se drže osnovnih demokratskih, evropskih i međunarodnih standarda načela. Zbog toga sam više puta pozvao da potpišemo ugovore o granici”.

Loading..